5 nov 2012

A CASTAÑA


A castaña ("Castanea Sativa") é un alimento típico dos meses de outono e inverno, como a gran maioría dos froitos secos. Pero a diferenza destes, a súa achega enerxético é inferior. Ten menos graxa, un alto contido en auga e nutrientes reguladores, como o potasio e os folatos. Pola contra, a cantidade de hidratos de carbono é maior que no resto de froitos, polo que convén moderar o seu consumo en caso de diabetes.

A súa cantidade de graxa é bastante similar á dos cereais (ao redor do 3%) e, por tanto, moi inferior á do resto de froitos secos (50%). Entre os nutrientes reguladores que contén, destacan o potasio (500 mg/100 g) e os folatos. Estas propiedades, xunto cun contido en auga que supón case a metade do seu peso, converten á castaña nun dos froitos secos de menor contido calórico. Polo seu moderado achegue enerxético, pódese consumir de maneira controlada en caso de sobrepeso e obesidade.

No hay comentarios:

Publicar un comentario