28 ene 2013

COMO FACER QUE NENOS E NENAS COMAN FROITA E VERDURA

Os beneficios das froitas e as verduras para a saúde son innumerables e os nenos  e nenas, en especial, deberían gozar deles. Esta é a idade en que a nutrición é fundamental e os vexetais xogan un rol moi importante no crecemento.

Se vostede está preocupado por non saber se o seu fillo come suficientes froitas e verduras ?-recoméndase cinco tipos distintos ao día-, a revista online Salon.com recomenda ter en conta algúns detalles que farán que os mozos en casa aumenten o seu consumo de vexetais.

CEDO E SEGUIDO
Os sabores da dieta da nai pasan ao fillo a través do líquido amniótico e do leite materno. Os estudos demostraron que cando as nais comen froitas e vexetais durante o embarazo e a lactación, os bebés están máis preparados para aceptar eses alimentos.

Xa cando os pequenos teñen 24 meses, eles están máis abertos a novas texturas e sabores, así que este é o momento para presentarlles novas verduras e froitas. Se ao principio non lle vai ben, a repetición é a clave. Insista e verá como eventualmente ao neno lle gustará esta comida.

SEXA UN MODELO A SEGUIR
Os nenos copian aos adultos e durante esta etapa cren que todo o que os seus pais lle din é verdade. Servir ceas balanceadas e ricas en vexetais e gozalas en familia é unha mensaxe moi clara para o neno.

O feito de que en moitas culturas aos nenos gústelles a comida picante e até amarga proba que as preferencias alimenticias non son só psicolóxicas, senón culturais e de hábitos. A preferencia polo doce é universal, pero o gusto polos outros sabores pódese ser aprendido.

NON CAMBIE Os SABORES
Deixe que as froitas e vexetais mostren o seu verdadeiro sabor. Cocíñeas de maneira simple e celebre o delicioso sabor que estes alimentos de seu xa teñen. Pode servilas até cruas. Así os seus fillos aprenderán a apreciar os sabores e texturas.

SEMPRE DA MELLOR CALIDADE
Trate de evitar malas experiencias con ingredientes que non sexan de boa calidade, porque unha soa delas pode influír no futuro. Ás veces, toda unha familia renega dunha verdura porque algunha vez comérona mal cociñada ou non era de boa calidade. Por exemplo, un brócoli sobrecocido ponse amargo e deixa de ser rico.

Un vexetal que creceu de maneira orgánica e é da tempada é unha cousa completamente distinta a outra comprada no supermercado e que creceu con pesticidas.

SIRVA UNHA COMIDA PARA TODOS
Facer un menú especial para os nenos é pouco práctico e innecesario. Eles deben ser introducidos gradualmente á dieta familiar, unha vez que deixen o leite materno, e logo comerán o mesmo que o resto da familia pero en porcións máis pequenas.

Os nenos non teñen que comer comida especial e, peor aínda, que veña nunha caixa cun dibujito animado fóra. Se teñen fame, eles comerán o que se cociñou en casa. Se non hai substitutos e só hai unha opción, eles terán que comela si ou si.

INVOLUCRE Aos NENOS NA PREPARACIÓN
Preséntelle aos nenos en casa o mundo da botánica e a xardinaría cos vexetais das comidas. Logo pode levalos aos mercados.
Logo ensínelles a preparar unha rica ensalada ou un prato de verduras fervidas. Convídeos máis seguido á cociña e preparen xuntos pratos sobre a base de vexetais.

NIN OS PRESIONE NIN OS PREMIE
Se presiona aos mozos a consumir un tipo específico de comida, van perder interese nela e vana a rexeitar aínda máis. Evite tensións na mesa. Se lle ofrece un premio, como a sobremesa, quítalle o sentido ás verduras, porque lle di que o doce é o premio (o bo) polo esforzo para comer vexetais (o malo). Comer verduras debería volverse un hábito en grao sumo natural.

No hay comentarios:

Publicar un comentario