13 ene 2013

QUE SON AS ALERXIAS ALIMENTARIAS?

Unha alerxia alimentaria é unha reacción anómala, chamada de hipersensibilidad, que se produce tras tomar unha cantidade normal dun alimento determinado. A reacción repítese cada vez que se toma o alimento en cuestión.

Aínda que as alerxias alimentarias son pouco frecuentes, adoitan producirse en nenos menores de catro anos.

As alerxias alimentarias máis frecuentes son ao leite, os ovos, o peixe, os froitos secos, os cítricos e os tomates.



Os nenos con alerxias alimentarias adoitan presentar distintos síntomas en episodios recorrentes, que inclúen:

    Eczema infantil grave (ou erupción cutánea)
    Vómitos
    Diarrea (sen razón aparente)
    Bronquite asmática ou asma
    Rinitis alérxica.

No comedor escolar hai menus adaptados aos nenos e nenas que sofren alerxias alimnetarias. É necesario que a familia aporte un informe médico que especifique o tipo de alimentos que non debe incluir a dieta do seu fillo ou filla.

No hay comentarios:

Publicar un comentario